Érkezés dátuma
Éjszaka

Látnivalók

Kirándulás biciklivel

Az aktív pihenés szerelmeseinek, Héviz és a szomszédos balatoni régió tökéletes választás. A környék jobbnál jobb bicikli utakkal van kiépítve. Akár a kisebb Zala megyei falvakat szeretnéd megcsodálni, vagy a Balaton partján végig biciklizni mindehol akad majd egy jó fagylaltozó vagy egy kis borozó, ahol felfrissülhetsz.

Hévízi tó

Európa legnagyobb gyógyító erejű melegvizes tava. A tó maga is különleges képződmény, de a különlegességét növeli még a páratlan természeti látvány is ami a látogatót fogadja. A csillogó víz, a vízfelszint boritó páraréteg és az indiai vörös tündérrózsa, amely az egész tóban mindenhol fellelhető.

Sümegi vár

A Hévíztől 25 km-re fekvő Sümeg vára a Balaton Felvidék legnagyobb és legjobb állapotban megmaradt várromja. A vár 1260-ban IV.Béla uralkodása idején épült, és rengeteg ostromot kiállt a 700 éves múltja alatt. A vár vendégei időutazáson vesznek részt, hiszen az öreg falak között a nyári időszakban feléled a középkor, megnyitják műhelyeiket a korabeli céhek. Az udvaron lovagok gyakorlatoznak, az istállóban pedig a vár állattartása simogatható.

Tapolca tavasbarlang

A Közép Európában egyedülálló látványosság, a Tavasbarlang a város szívében található. Tapolca természeti ritkaságát 1903-ban egy kútfúrás soran fedeztek fel. A kasztvíz által kialkított háromszintű barlangrendszer alsó termeit és a felső járatok egy részét 19 C fokos víz borítja. Ezt a mintegy 300m-es szakaszt csónakkal lehet körbejárni. A barlang különös érdekességét a benne levő gyönyörű zöldes színű tavak nyújtják.

Badacsonyi borvidék

A badacsonyi borvidek kiemelkedik a többi balatoni borvidek közül, elsősorban a káprázatos , változatos táj és a vulkanikus talajban termett borkülönlegességek vonzzák ide a túristakat. A borvideken már a római korban is folyt szőlőtermesztés. Jelenleg Olaszrizling, Szürkebarat, Ottonel, Muskotály és a vidék igazi különlegességét a Kéknyelűt kóstolhatja meg az erre a videkre utazó. Hévíztől csupán 30 km-re található.

Festetics Kastély

Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke Hévíztől 6km-re található.A barokk kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte el. Az akkor még 34 termes épület 1880-ra érte el mai 100 szobával büszkélkedhető végleges alakját. A II.világháború nem okozott komoly pusztitást a városban, a festetics kastely bútorzata és a híres Helikon könyvtár így épen tudott maradni. Ez az orszag negyedik legnagyobb, ugyanakkor legigényesebben helyreállitott és berendezett kastélya.

Egregyi borvidék

Egregy a szőlészet és a szerencsés természeti adottságok folytán vált sikeressé. Ez a meleg talaj az előnyös klimatikus viszonyokkal együtt, kivaló borok termelését garantálja. Mind a házi pincészetek, mind a nagyon magas szinvonalú éttermek megtalálhatóak ezen a nyüzsgő, élettel teli dombon, amely a Corona Villatol 10 perces sétara található.